![]() |
Namazda Şeytanın Vesveseleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazda Şeytanın VesveseleriNamazda şeytanın vesveseleri İbn-i Abbas (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resülullah (s ![]() ![]() ![]() - "Peki, ümmetim namaza kalkınca, se�*nin halin nice olur? ![]() ![]() - Ya Muhammed, beni bir sıtma tutar ![]() ![]() - "Neden böyle olursun; ya laîn? ![]() ![]() - Çünkü bir kul, Allah için secde edince bir derece yükselir ![]() - Ya Muhammed, namazı an be an tehir edene gelince ![]() ![]() ![]() ![]() O, her ne zaman ki, namaza kalkmak ister; tutarım ![]() ![]() Derim ki: - Henüz vakit var ![]() ![]() ![]() kılarsın ![]() öylece o: Vaktinin dışında namazını kılar ![]() ![]() ![]() namaz yüzüne atılır ![]() ayet o kimse, beni mağlup ederse ![]() ![]() ![]() yollarım ![]() ![]() ![]() ![]() O, bunda da, beni mağlup ederse ![]() ![]() ![]() görmeye bakarım ![]() - Sağa bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra ona: — Sen, ebedi yaramaz bir iş yaptın ![]() Derim ve böylece onun huzurunu boza�*rım ![]() Sen de bilirsin ki ya Muhammed, her kim namazda sağa ve sola çokça bakarsa, Allah onun namazını kabul etmez ![]() Bunda da ona mağlup olursam ![]() gide�*rim ![]() ![]() çabuk çabuk kılmaya ![]() gibi ![]() ![]() ![]() Bu işi, ona yaptırmakta da, başarı kaza�*namazsam; bu sefer cemaatle namaz kılar�*ken onun yanma varırım ![]() Orada onun başına bir gem takarım ![]() ![]() ![]() rukû'dan kaldırırım ![]() ![]() ![]() ![]() işte ![]() ![]() ![]() çevirir ![]() O kimse, bunda da beni yenerse ![]() ![]() ![]() çıtlatmasını emrederim ![]() ![]() ona namaz içinde yaptırmaya muvaffak olursam ![]() Bunda da, ona mağlup olursam ![]() ![]() iken burnuna üflerim ![]() ![]() Şayet o, bu esneme esnasında elini ağzına kapamazsa ![]() ![]() ![]() şey�*tan girer, dünya hırsını ve dünyevî bağlarını çoğaltır ![]() İşte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediklerimizi yapar ![]() |
![]() |
![]() |
|