Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askerden, gül, yorumu

Askerden Gül Yorumu...

Eski 04-25-2007   #1
yosun_26

Askerden Gül Yorumu...

Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili olarak, TSK’nın görüşlerinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından dile getirildiğini belirterek, “Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim yok" dedi
İsrail’in bağımsızlığının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, gazetecilerin Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı
Orgeneral Saygun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt tarafından açıklandığını belirterek şunları söyledi:
“Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim yok Orada ifade edildiği gibi Cumhurbaşkanı’nın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anayasa ile belirlenmiş olan temel niteliklerini, yani laik, demokratik, sosyal devlet ideallerine sözde değil özde bağlı olması ve bunun tutum ve davranışlarına yansıtması olarak ifade edildi Bunun dışında benim söyleyeceğim bir şey yok" Saygun, "başkomutan eşinin başörtülü olması" konusundaki soruya, “Bir şey söyleyecek halim yok Sorduğunuz her sorunun cevabı var bu ifadenin içerisinde" diye yanıt verdi

Genelkurmay Başkanlığı: Büyükanıt 'hayırlı olsun' demedi

Genelkurmay Başkanlığı, bir televizyon kanalında, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "Cumhurbaşkanlığının hayırlı olması dileğinde bulunduğu" yolunda bir haber yayımlandığı kaydedilerek, "Genelkurmay Başkanı tarafından böyle bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır" denildi
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine dün akşam saatlerinde konulan açıklamada şu ifadelere yer aldı:
"Resepsiyonda Genelkurmay Başkanı tarafından Başbakan’a ’Cumhurbaşkanlığının hayırlı olması dileğinde bulunduğu’ şeklinde bir haber yer almıştır Bahse konu konuşmalar onlarca basın mensubu önünde yapılmış olup, Genelkurmay Başkanı tarafından böyle bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır 24 Nisan 2007 tarihli basın organlarında da gerçek ifade doğru olarak yer almıştır"
Açıklamada, "Bir televizyon kanalında yer alan bu haber, yalnız gerçek dışı olmayıp, aynı zamanda etik değerler dışı bir yayıncılık anlayışının göstergesidir" ifadesine de yer verildi Büyükanıt, resepsiyonda, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin rahat geçip, sonra selamete çıkacağımıza inanıyor musunuz?" sorusuna, "Umarım öyle olur Genelkurmay'daki basın toplantısını da 'umarım" diye bitirdim Umarım Türkiye'yi rahatlatan bir karar olur" yanıtını vermişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com