Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, atasözünün, ayıp, bilmemek, öğrenmemek

Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan hayatı için bilgi oldukça önemlidir Ne ki insan her şeyi bilmez Bilmesine de imkân yoktur İnsanın her şeyi bilmemesi doğaldır Bunun utanılacak bir yanı da yoktur Ancak imkân varken bilmediklerini sorup öğrenmemesi, biliyorum tavrıyla bir işe girişmesi son derece sakıncalıdır ve kusurludur Çünkü yanlış bir yola saparak hem kendine, hem de başkalarına zarar verebilir

Bir insanın her şeyi bilmesi imkansızdır Belli bir meslek sahibinin bile kendi işiyle ilgili bilmediği bir çok konu olabilir Bu da çok doğal bir durumdur İnsanları bilmedikleri şeyler için ayıplamak yanlıştır Asıl ayıp olan, bilmediği halde bilir gibi görünmek, bilmediklerini de öğrenmek için çaba harcamamaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com