Yalan İle İlgili Atasözleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalan İle İlgili AtasözleriYalan İle İlgili Atasözleri Ramazanda yalan söyleyenin (oruç yiyenin) bayramda yüzü kara olur ![]() Yalan söyleyen, unutkan olmamalı ![]() Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ![]() # Yalanın dostu, gerçeğin de düşmanı çoktur De Girardin# Abartma, dürüst insanların yalanıdır Maistre# Az yalan söylenemez, yalan söyleyen her yalanı söyler VICTOR HUGO# Doğru söylediğin zaman kimse inanmayacak İşte, yalan söylemenin cezası budur Talmud# Gerçek, çizmelerini giyerken, yalan bütün dünyayı dolaşır Spurgeon# Günah işlemenin birçok araçları vardır, fakat yalan bunların hepsine uyan bir saptır Oliver Wendell Holmes# Hayır için söylenen yalan, fitne çıkaran doğrudan iyidir Hadis-i Şerif# Hoşumuza giden yalanları avuç dolusu yutarız da, acı gerçekleri yudum yudum içeriz DIDEROT# İnanılmayacak şeylere inanıyorum demek yalan söylemektir VOLTAIRE# İnsanlar, yalan söylemek zorunda kaldıkları kimselerden nefret ederler Victor Hugo# Suçların en büyüğü yalan söylemektir Hadis-i Şerif# Üç türlü yalan vardır: Basit yalan, kuyruklu yalan ve istatistik BENJAMIN DISRAELI# Yalanın dostu, gerçeğin de düşmanı çoktur De Girardin# Yalan, güven ve emniyeti, huzur ve itimadı yok eder ŞAFİİ# Yalan söylemeye kalkanın önce kendini inandırması gerekir GOETHE# Yalan söyleyen herkes mutlaka nefsinin alçaklığını ortaya atmıştır CAHIZ# Yalancı, Allah’a karşı kafa tutan, fakat insanlardan korkan bir serseridir FRANCIS BACON# Yalana borçlu olduğumuz saadet, gerçek saadet gibidir HENRICH HEINE# Yalancının cezası, kendisine inanılmaması değil, onun kimseye inanmamasıdır BERNARD SHAW# İnsanlar, yalan söylemek zorunda kaldıkları kimselerden nefret ederler Victor Hugo
|
|
|
|