![]() |
İstanbul Hakkında Kompozisyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Hakkında Kompozisyonİstanbul Hakkında Kompozisyon İstanbul, tarih boyunca birçok devlete başkentlik yapan günümüzde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık şehridir ![]() ![]() Sırasıyla Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı İmparatorluklarına ev sahipliği yapan şehir, Ankara’nın başkent olmasının ardından dahi kültür, sanat, ticaret, sanayi, eğitim, turizm merkezi olma özelliğini sürdürmüştür ![]() İstanbul çevresinde yerleşim ve hayat Taş Devrine kadar uzanmakla birlikte, şehir üzerinden Anadolu’ya geçen Traklar, Frigler gibi topluluklar burada yerleşim yerleri kurmuşlardır ![]() ![]() ![]() Ilıman bir iklime sahip olan İstanbul, önemli yükseltileri olmayan, küçük akarsuların su kaynaklarını oluşturduğu, Marmara Denizi ve Karadeniz’e kıyısı olan, maki bitki örtüsüne sahip ildir ![]() İstanbul’da ekonomi büyük ölçüde sanayi, ticaret, ulaşım ve turizme dayanır ![]() ![]() ![]() Eğitim yönünden de bir merkez olan İstanbul, nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak adına ilköğretim, lise ve üniversite olarak birçok eğitim ve öğretim kurumuna sahiptir ![]() ![]() ![]() Medeniyet kenti olarak anılan şehri İstanbul, gerek konumu gerekse görülmeye değer güzellikleri, kültürü, geçiş noktası olma özelliğiyle eşsiz bir kıta parçasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|