Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, kompozisyon, sigara

Sigara İle İlgili Kompozisyon

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hiçbir faydası olmadığı gibi zararlarının boyutu toplumun her kesimi tarafından bilinen akademik olarak büyük zararı tescil edilen sigaranın, buna rağmen gün geçtikçe tüketim oranı yükselmektedir Basında, sigaranın zararları anlatılır, anne ve babalar çocuklarına sigara içmenin her yönüyle maddi ve manevi zararlarını anlatır; yetmedi okullarda öğrencilere bunun eğitimleri verilir Buna rağmen dünya genelinde sigara içen sayısı çoğalır, sigara tüketiminde bir artış görülür En kötüsü de sigarayla tanışma ve kullanma yaşı ilköğretime kadar inmiş bulunmaktadır

Özellikle kalp-damar, akciğer rahatsızlıklarında tedavi için doktora gittiğimizde, doktordan gelen ilk soru; sigara, alkol kullanıyor musunuz? Genellikle bu rahatsızlıklardan giden insanın cevabı da “Evet” olur Doktor , hastaya bunlardan uzak durmasını temenni eder Bazı doktorlar da vardır ki, hastasına sigarayı yasakladığı halde kendisi sigara içer Madem zararlı, doktor siz neden içiyorsunuz? Çok çelişkili bir davranış biçimi aslında

Sigara üretimi, başlı başına her ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de tüketimi fazla olan bir Rant ( kazanç sağlama ) sektörüdür Tütün ürünleri üzerinden yüksek miktarlarda para kazanan kişi ve kurumlar bulunuyor Para kazanmak uğruna insanların sağlığı tehlikeye sokulup, risk unsuru oluşturulmaktadır Ne kadar çok tüketilirse, sektör o kadar çok para kazanır ve bir o kadar da insanın yaşamı sona erer Bu, önemli bir gündem maddesidirforumsinsinet Kullananlara suçlu muamelesi yapıp, yasal önlem alınmalıdır ki, o insanları yaşama döndürelim… Hayattan erken vakitte kopmalarını önleyebilelim!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com