![]() |
Yazım Kuralları Test Soruları Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yazım Kuralları Test Soruları Ve CevaplarıYazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları 1 ![]() A) Futbol turnuvasında bizim sınıfta iyi bir derece elde etti ![]() B) Okuldaki öğrencilerin art arda hastalanması yöneticileri kuşkulandırdı ![]() C) Zor durumda kalan insanları ikna etmek hiç de kolay bir iş değildi ![]() D) Yaşadıklarından her insan gibi bu arkadaşımız da önemli dersler çıkarmıştı ![]() E) Kardeşim, sapasağlam ayakkabıyı bir hafta gibi kısa bir süre içinde eskitmişti ![]() 2 ![]() A) Önümüzdeki ayın son çarşamba günü bu salonda uluslararası bir toplantı yapılacak ![]() B) Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, ileri yaşlarda kolay kolay terk edilemiyor ![]() C) Başkalarına saygı göstermeyen bir kişinin, başkalarından saygı bekleme hakkı yoktur ![]() D) Aile büyüklerinin görüşlerinin kendisi için de son derece önemli olduğunu söyledi ![]() E) Geçmişini tam olarak bilmiyen bir ulusun geleceğe güvenle bakması zordur ![]() 3 ![]() A) Oyuncağın parçalarını ince bir yapışganla birbirine yapıştırdı ![]() B) Ünlü yönetmenin sözlerini, herkes dikkatli biçimde dinledi ![]() C) Sinemadan çıkarken seyircilerin duygulanmış olduğunu gördüm ![]() D) Filmin bazı sahneleri izleyicilerin duygulanmasına yol açtı ![]() E) Birçok insan gibi ben de filmin bazı sahnelerini beğenmedim ![]() 4 ![]() A) Onu ilk kez 12 Aralık 1993'te görmüştüm ![]() B) 30 Mayıs 1975'te ilk şiir kitabım yayımlandı ![]() C) En küçük kardeşim 2 Aralık 1994'te doğdu ![]() D) Taraflar arasında 2 Ekim 1988'de yeni bir anlaşma imzalandı ![]() E) 22 Haziran 2003'de ünlü ozanla yapılmış bir söyleşi yayımlandı ![]() 5 ![]() A) Evdeki eski eşyaların bir kısmını bodruma indirdi ![]() B) Birçok insan, yerde yatan adamın başında toplanmıştı ![]() C) Akşam saatlerinde bu caddede trafik çok yoğun olur ![]() D) Kendisine yöneltilen bazı soruları yanıtlıyamadı ![]() E) Büyük kentlerin gürültüsüne henüz alışamamış ![]() 6 ![]() A) Bu şehirin beni çeken gizemli bir havası var ![]() B) Kol kola giren insanlar meydana yürüyordu ![]() C) Hâline şükretmesini bilmeyen insanlardan değildi ![]() D) Burada dağlar denize karşı sırt sırta vermiş sanki! E) Art arda çakan şimşekler yağmurun habercisiydi ![]() 7 ![]() A) Her yaştan insan, onun şiirlerini beğenerek okuyor ![]() B) Birçok insan, kentin ikiye ayrılmasını istemiyordu ![]() C) Yazılı sınavda öğretmenimiz oniki soru yöneltti bize ![]() D) Çalışma odasının duvarlarında çok değerli tablolar asılıydı ![]() E) Konuşmasını bitirdikten sonra ağır adımlarla kürsüden ayrıldı ![]() 8 ![]() A) Sende bu konuda bir şeyler söylemek istemez misin? B) Konuşmasını niçin bu kadar uzattığını anlayamadım ![]() C) Toplantıda genç bir üye de söz alıp görüşlerini açıkladı ![]() D) Beni iyi dinle ki bir daha aynı hatayı yapmayasın ![]() E) Aynı haberi gazeteler farklı biçimde yansıtabiliyor ![]() 9 ![]() A) Dün akşam, konu komşu bizde toplandı ![]() B) Bu kentimize de bir hava alanı yapılacak ![]() C) Çocuklardan biri gitmemek için mırın kırın ediyordu ![]() D) Abuk subuk sözlerle insanların moralini bozmamalısın ![]() E) Elma yanaklı, mavi gözlü bir çocuktu bize seslenen ![]() 10 ![]() A) Kardeşim, Namık Kemal Lisesi'nde okuyor ![]() B) Bu yıl Konya Ovası'nda kuraklık var ![]() C) Dağcılar, Ağrı dağının zirvesine tırmandı ![]() D) Dün Avukat Kemal Çiçek ile konuştum ![]() E) Az önce Doktor Selim Gün Bey'le karşılaştım ![]() Cevaplar: 1-A 2-E 3-A 4-E 5-D 6-A 7-C 8-A 9-B 10-C |
![]() |
![]() |
![]() |
Yazım Kuralları Test Soruları Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yazım Kuralları Test Soruları Ve Cevapları1 ![]() ![]() Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır? A) Dünya, Güneş'in çevresini bir yılda dolaşır ![]() B) İşyerinde dünya kadar iş beni bekliyor ![]() C) Sınavı kazanınca dünyalar benim olmuştu ![]() D) Evin iki odası hiç Güneş almıyormuş ![]() E) Televizyonlar Ay tutulmasını canlı yayınladı ![]() 2 ![]() A) Rüzgâr şimdi, kuzeydoğudan esiyor ![]() B) Batı Ege'de iki gün boyunca yağış beklenmiyor ![]() C) Ülkemizde çay, sadece Doğu Karadeniz'de yetişir ![]() D) Türkiye'nin güney komşularından biri Suriye'dir ![]() E) Anadolu'nun Doğusu engebeli bir arazi yapısına sahiptir ![]() 3 ![]() A) 3 Ocak 1981 'de sade bir törenle evlendiler ![]() B) Yayınevimiz, 26 Temmuz 1950'de kuruldu ![]() C) Ünlü ozanımız, 21 Kasım 1978'de aramızdan ayrıldı ![]() D) İlk kitabım 12 Ekim 1973'de aynı yayınevinden çıkmıştı ![]() E) 12 Haziran 1992'de üniversitemizden iyi derece ile mezun oldu ![]() 4 ![]() A) Adam yüksekce bir yere çıkıp konuştu ![]() B) Bu hafta sonu sınıfca sinemaya gideceğiz ![]() C) Hasta, bizi görünce yavaşca doğruldu ![]() D) Benim savlarım o kitapca da doğrulandı ![]() E) Yönetimce verilen kararlara itiraz ettiler ![]() 5 ![]() A) Bu çiçeği iki günde bir sulamanız gerekir ![]() B) Çocuk, kulağından ameliyat olacakmış ![]() C) En büyük dileği iyi bir bilim insanı olmaktı ![]() D) Önce tenceredeki yağı iyice eritti ![]() E) Elindeki fenerin ışığı küçük odayı aydınlattı ![]() 6 ![]() A) Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı B) Beyaz perdeleri ger yavaş yavaş C) Gün buradan başını eğer de geçer D) Bütün lambalara çizdim resmini E) Yokluğunda sanki kalbim atmıyor 7 ![]() ![]() A) Sokağın girişi B) Söğüdün dalları C) Hiçbirinin derdi D) Oğulunun evi E) Hukukun üstünlüğü 8 ![]() A) Yaşlı kadın, ağrıyan kolunu ovuşturuyordu ![]() B) Onların başarılarıyla hepimiz övünüyoruz ![]() C) Bu işyerinde çalışanlara iki övün yemek veriliyor ![]() D) Öğle yemeklerini arkadaşlarıyla dışarıda yiyor ![]() E) Şiirlerinin önemli bir niteliği de öğüt verici olmasıdır ![]() 9 ![]() A) Üniversitemizin antropoloji bölümünde iki yıl okudu ![]() B) Basketbolcular yarınki maçı kazanacaklarını söyledi ![]() C) Bu insanlar sabahın erken saatlerinde traktörle tarlaya gidiyor ![]() D) Veleybocular antrenmandan sonra sorularımızı yanıtladılar ![]() E) Psikolojik durumunun hiç de iyi olmadığını söyledi bize ![]() 10 ![]() A) Öğrencilerden hiç biri okuldan ayrılmak istemedi ![]() B) Birçok insan, yoğun kar yağışı yüzünden evden çıkamadı ![]() C) Görüşmelerde birtakım konularda ilerlemeler kaydedildi ![]() D) Herhangi bir akşam bizde toplanıp bu konu üzerinde çalışalım ![]() E) Her yerde aynı konudan söz etmesine bir anlam veremiyorum ![]() Cevaplar: 1-D 2-E 3-D 4-E 5-D 6-E 7-D 8-C 9-D 10-A |
![]() |
![]() |
|