Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acele, anlamı, atasözünün, işe, karışır, şeytan

Acele İşe Şeytan Karışır Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşünüp taşınmadan, çabuk davranılarak yapılan işten iyi sonuç beklenmemelidir; o iş ya yanlış ya da bozuk olur

Bir iş yaparken, karar verirken kimi insanlar yapıları gereği, kimileri de iş böyle gerektiriyor diye acele ederler Hangi nedenle olursa olsun, aceleciliğin kişiyi bir takım beklenmedik zararlara soktuğu, acılara ve sıkıntılara düşürdüğü bilinmeli, unutulmamalıdır Nedeni çok açık: sağlıklı düşünemez, hızlı hareket ettiğimiz için bazı şeyleri gözden kaçırabiliriz Bunlarda zarar görmemize neden olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com