Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakiler’in, bülent, edebi, eserleri, hayatı, kişiliği, yavuz

Yavuz Bülent Bakiler’İn Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavuz Bülent Bakiler’İn Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği

Yavuz Bülent Bakiler’in Hayatı, Eserleri ve Edebi Kişiliği (1936 - …)
Sivas'ta doğdu İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu Bir ara Ankara Televizyonu ve Ankara Radyosu'nda çalıştı Kültür Bakanlığı müsteşar yardımcısı olarak görevlendirildi

Hisar dergisi şairleri arasında yer aldı Geleneksel şiirimizin öz ve şekil özelliklerini kendi şiir potasında eriterek kişiliğine kavuştu Şiirlerinde, Anadolu'ya, Anadolu insanına eğilmiş, onların sorunlarını yapıcı bir tavırla dile getirmiştir Sade ve rahat bir dili, aydınlık bir üslubu vardır

Milli ve manevi değerlere bağlı kalmıştır Bu tarafı ile Arif Nihat Asya'nın milli havası, mistik şiirine yakın görünmektedir Halen Tercüman Gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır

Eserleri
Şiir:
Yalnızlık, (1962)
Duvak, (1971)
Seninle, (1986)
Harman, (2000)

Gezi :
Üsküp'ten Kosova'ya
Türkistan Türkistan

İnceleme:
Şiirimizde Ana
Sivas'a Şiir
Âşık Veysel
Elçibey
Mehmet Akif'te Çağdaş Türkiye İdeali
Sözün Doğrusu 1-2
Sevgi Mektupları
Gidenlerin Ardından
Arif Nihat Asya İhtişamı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com