Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağız, anlamı, atasözünün, bal, demekle, tatlanmaz

Bal Bal Demekle Ağız Tatlanmaz Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir şeyin yalnızca adını etmekle, onun hakkında tatlı sözler söylemekle o şeye kavuşulmaz Önemli olan gerekli girişimlerde bulunup onu ele geçirmek için uğraş vermektir

Tatlı bir söz söylemekle güzel bir iş yapılmış olmaz Önemli olan söylemekten çok yapmaktır Mesela arkadaşınız “şöyle şöyle yaparsak şöyle güzel olur” gibisinden sizinle konuşabilir Ancak bu o işin gerçekten yararlı olacağı anl***** gelmez O işi yaparak zararda görebilirsiniz Bu atasözünde de bu tehlikeye dikkat çekilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com