Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, orman, tarifleri

Orman Kebabı Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı Tarifleri



Orman kebabı tarifi




Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı

60 gr margarin

100 gr Soğan

300 gr Patates

150 gr Havuç

Baharat torbası

25 bardak Su

150 gr Bezelye

1 tatlı kaşığı Tuz

1 tatlı kaşığı Kekik


orman kebabi2 2993 Orman kebabı


Yemeğin Yapılışı

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Patatesin kabuklarını soyun Havucu kazıyın Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın Bezelyeyi ayıklayın

Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın Sebzeleri bir süzgece aktarın Sularını iyice süzdürün

Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın

Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın

Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin

Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın Baharat torbasını koyun

Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın


Dilerseniz azar azar su katabilirsiniz pişirirken melek’ler Yine dilerseniz fırına da sürebilirsiniz yemeği










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.