Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, mutfak, pratik

Pratik Bilgiler Mutfak

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler Mutfak



Pratik bilgiler mutfak



PRATİK BİLGİLER / Saklamak



Saklamak



Kahveyi Taze Saklamak


Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmamasını istiyorsanız cam bir kavanoza koyun Bu aynı zamanda kahvenizin nefasetini ve kokusunu da koruyacaktır


Peynirin Kurumaması


Gravyer peynirinizin kurumasını istemiyorsanız; tuzlu bir su hazırlayarak, bir bezi bu suyun içine batırın ve peynirinizi bu nemli beze sararak saklayın


Sütün Çabuk Bozulmaması


Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulan bir besin Sütünüzün daha uzun süre bozulmadan dayanmasını istiyorsanız, içine biraz karbonat atın Bu işlem sütün ömrünü uzatırken, hazmı da kolaylaştıracaktır


Sandviçlerinizi Saklarken


Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri saklamanı en kolay yolu; bu sandviçleri üst üste koymak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sarmaktır Böylece sandviçleriniz uzun zaman tazeliğini koruyacaktır


Sodalı İçeceklerin Gazlarının Kaçmaması


Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabına baş aşağı yerleştirin İçeceğin gazı, şişenin dibinde toplanacak ve kapaktan kaçma olasılığı kalmayacaktır


Baklagilleri Saklarken


Baklagillerinizi ve pirinçlerinizi saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koyun Sarımsak böcek oluşumunu engelleyecektir


Sucukları Saklarken


Sucukları serin bir yere asarak saklayınız Ancak bu şekilde saklasanız dahi zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar Bunun için saklama süreniz içinde zaman zaman üstünü kullandığınız bir limonla güzelce silin Böylece küf oluşumunu da engellemiş olursunuz


Topaklanan Tuz


Tuzluğun içinde topaklanıp akmayan tuz sinir bozucu olabilir Bunun nedeni nemdir Tuzluğun içine biraz pirinç koyarak tuzun rutubetini alabilirsiniz


Kaşar Peynirinin Kuruması


Kaşar peynirinizin kurumasından şikayetçiyseniz, ağzını hava almayacak şekilde kapatacağınız cam bir kavanoz içinde peynirinizi saklamak işinizi görecek ve peyniriniz kurumayacaktır


Mumların Ömrünü Uzatmak


Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin Soğumuş ve iyice sıklaşmış mumunuz daha uzun ömürlü olacaktır


Filizlenen Patatesler


Patatesler belli bir süre bekletildiğinde filizlenmeye başlar Bunu önlemek için patatesleri koyduğunuz torbanın içine birkaç yeşil elma koyun


Marul Saklarken


Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin Böylece marullarınızı 10 gün boyunca diriliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz


Reçelin Şekerlenmemesi


Reçelinizin şekerlenmesini önlemek istiyorsanız, serin ve karanlık bir yerde saklayın Şekerlenmiş reçelinizi oda sıcaklığında bir gün bekleterek eski akışkan halini almasını sağlayabilirsiniz


Salamın Kurumaması


Salamınız buzdolabında hem kurur hem de tadını kaybeder Eğer salamınızı keten veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklarsanız, kurumasını engeller ve nefasetini korursunuz


Domatesleri Saklarken


Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz Ancak kullanacağınız zaman yıkamayı unutmayın


Şişedeki Salçanın Bozulmaması


Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmasını engellemek için şişenin ağzını kapatmadan önce mantarlarını zeytinyağına batırınBöylece mantarla şişe arasında sızdırmazlık sağlayacak, şişenin hava almasını ve salçanın bozulmasını engellemiş olacaksınız


Maydanozu Saklarken


Maydanoz ve dereotunuzu taze olarak saklamak için önce güzelce yıkayın ve süzün Daha sonra iyice kurumasını bekleyin ve plastik bir kabın içinde buzdolabına koyun


Muzun Kararması


Muz çok dayanıklı bir meyve değildir Bir süre sonra kararmaya başlar Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdirTabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla


Soyulmuş Sarımsağın Saklanması


Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz Bu karışım 4 hafta boyunca buzdolabında nefasetini kaybetmez


Kırmızı Lahanayı Saklarken


Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır


Dereotu, Nane Saklama


Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz


Rendelenmiş Domates Saklama


İstediğiniz an kullanabileceğiniz domates tabletleri hazırlayarak, yemek yaparken zaman kazanmak iste misiniz? Domatesleri güzelce rendeleyin ve buz kalıplarına koyarak dondurun Tabletleriniz istediğiniz an elinizin altında

İsterseniz bu tabletleri kalıbından çıkarıp poşetlere koyabilir ve derin dondurucuda da saklayabilirsiniz


Haşlanmış Baklagillerin Saklanması


Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz


Pasta Meyveleri


Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır


Derin dondurucuda balık


Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.