![]() |
İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifiİkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifi Resimli Resimli İkbebet Tarifi Haşlanmış İçli Köfte Nasıl yapılır Haşlanmış içli köfte ikbebet yapılışı Haşlanmış İçli Köfte için gerekli malzemeler: ![]() İç Malzemeleri: ♦ 500 gr az yağlı dana kıyma ♦ 3-4 tane orta boy soğan ♦ Yarım demet maydanoz ♦ Karabiber ♦ Pul biber ♦ Tuz ♦ Yarım su bardağı ceviz Dış Malzemeleri: ♦ 500 gr ![]() ♦ 500 gr ![]() ♦ Tuz ♦ Kişniş Yapılışı: Önce iç malzemesini hazırlayın ![]() ![]() ![]() Soğanlar yumuşayıp kıyma iyice kavrulduktan sonra cevizi, tuz, karabiber ,pul biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() İkbebetin dışını hazırlamak için geniş bir tepsinin içine bulguru, irmiği, tuzu ve toz halindeki kişnişi(tane kişnişi demir havanda toz haline getirebilirsiniz) koyup su ile yaklaşık 10 dakika yoğurun ![]() Ardından 1 saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() Bulgurun çok sert olmaması , elinize de yapışmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Bulgurlu dış malzemenin içine kıymalı iç malzemesini koyun ve sağ elinizi tuzlu suyla ıslatarak iç malzemesi ortasında kalacak şekilde köfteyi kapatın ve yassı şekil verin ![]() ![]() Derin bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz ekleyin ![]() ![]() ![]() Püf noktaları: ♦ Kıymalı iç malzemesinin soğuk olmasına dikkat edin ![]() ![]() ♦ Bulgura köfte şekli verirken elinizi tuzlu suyla ıslatmayı unutmayın ![]() ♦ Şekil verme aşamasında bulgur sertleşirse istenen kıvama gelmesi için biraz su ekleyerek 1-2 dakika yoğurduktan sonra şekil vermeye devam edin ♦ Haşlama suyunun tuzlu olması köftelerin pişerken açılmasını önler ![]() ♦ Haşlarken köftelerin hepsini birden suya atmayın tencerenin büyüklüğüne göre her seferinde 7-8 adet kadar köfteyi haşlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|