Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlanmış, içli, ikbebet, köfte, tarifi

İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifi



İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) Tarifi Resimli

Resimli İkbebet Tarifi

Haşlanmış İçli Köfte Nasıl yapılır

Haşlanmış içli köfte ikbebet yapılışı


Haşlanmış İçli Köfte için gerekli malzemeler:







İç Malzemeleri:

♦ 500 gr az yağlı dana kıyma

♦ 3-4 tane orta boy soğan

♦ Yarım demet maydanoz

♦ Karabiber

♦ Pul biber

♦ Tuz

♦ Yarım su bardağı ceviz

Dış Malzemeleri:

♦ 500 gr köftelik (ince) bulgur

♦ 500 gr irmik

♦ Tuz

♦ Kişniş




Yapılışı:


Önce iç malzemesini hazırlayın Bir tencereye 2-3 kaşık zeytinyağı koyup kıymayı kavurmaya başlayın Kıyma suyunu salıp çekince rendelenmiş soğanları kıymanın üzerine ekleyip kavurmaya devam edin

Soğanlar yumuşayıp kıyma iyice kavrulduktan sonra cevizi, tuz, karabiber ,pul biberi ekleyin İnce kıyılmış maydanozu da üzerine ekleyip tencereyi ocaktan alın İç malzemesini bir tabağa aktararak soğumaya bırakın

İkbebetin dışını hazırlamak için geniş bir tepsinin içine bulguru, irmiği, tuzu ve toz halindeki kişnişi(tane kişnişi demir havanda toz haline getirebilirsiniz) koyup su ile yaklaşık 10 dakika yoğurun

Ardından 1 saat dinlendirin1 saat sonra tekrar yoğurmaya başlayın ve bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurunYoğururken bulgurun yumuşamasına ve şekil almasına yetecek miktarda su ekleyin

Bulgurun çok sert olmaması , elinize de yapışmaması gerekirBulgur uygun kıvama geldikten sonra cevizden biraz büyük parçalara ayırın Bir parçayı hafif kapalı vaziyetteki sol avucunuza alın, tuzlu suyla ıslattığınız sağ elinizle de önce bulgura yuvarlak şekil verin, ardından sağ el işaret ve orta parmağınızla iç malzemesini koyacak kadar yer açın

Bulgurlu dış malzemenin içine kıymalı iç malzemesini koyun ve sağ elinizi tuzlu suyla ıslatarak iç malzemesi ortasında kalacak şekilde köfteyi kapatın ve yassı şekil verin Tüm parçalara aynı işlemi uygulayın

Derin bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz ekleyin Kaynayan tuzlu suda köfteleri haşlayın Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir, kevgir yardımıyla alıp makarna süzgecine koyun ve sıcak olarak servis yapın




Püf noktaları:

♦ Kıymalı iç malzemesinin soğuk olmasına dikkat edin Sıcak olursa köfteniz şekil almaz ve açılır

♦ Bulgura köfte şekli verirken elinizi tuzlu suyla ıslatmayı unutmayın

♦ Şekil verme aşamasında bulgur sertleşirse istenen kıvama gelmesi için biraz su ekleyerek 1-2 dakika yoğurduktan sonra şekil vermeye devam edin

♦ Haşlama suyunun tuzlu olması köftelerin pişerken açılmasını önler

♦ Haşlarken köftelerin hepsini birden suya atmayın tencerenin büyüklüğüne göre her seferinde 7-8 adet kadar köfteyi haşlayın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.