Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Enginar Nasıl YapılırKuzu Etli Enginar Tarifi Kuzu Etli Enginar nasıl yapılır Oktay Usta'nın Kuzu Etli Enginarıdır arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 6 enginar 300 gr kuzu eti1 soğan 2 defne yaprağı 2 diş sarımsak Tane karabiber sıvıyağ Tuz Su Beşamel sos için: 1 çorba k un2 su b sütTuz, karabiber Muskat, sıvıyağ Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi Yapılışı Tencereye enginarları dizin Üzerine sıcak su ilave edin Üzerine zeytinyağı,tuz ve toz şeker ilave edin ve enginarları pişirin Başka bir tencereye sıvıyağı alın Üzerine 300 gr kuzu etini ilave edin ve kuzu Etileri suyu çekene kadar karıştırın![]() 1 adet soğanı yemeklik kesin Etlerin üzerine soğanı,2 adet defne yaprağını sarımsağı,tane karabiber ilave edin En son etlerin üzerine sıcak su ilave edip kuzu etini pişirin![]() Beşamel sos için bir tencereye sıvıyağı alın ve 1 çorba kaşığı un ilave edin ve unu kavurun Daha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin Üzerine tuz ,karabiebr ve muskat rendesi ilave edip beşamel sosu kaynamaya bırakın Fırın kabına pişen eninarları dizin Enginarların içine kuzu etlerini ilave edin Etlerin üzerine beşamel sosu dökün Üzerine kaşar peynir rendesi serpip önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin |
|
|
|