![]() |
Cartlak Kebabı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cartlak Kebabı Nasıl YapılırGaziantep'e özgü yemeklerden bahsedip de cartlak kebabını geçmek olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde şişde yapılana karaciğer, kavrulana ise akciğer kullanılır ![]() ![]() ![]() Cartlak kebabının aslı, hiç baharatsız, tuzsuz olarak şişlere saplanıp yenilirken tuz atılarak yenmesidir ![]() ![]() Cartlak Kebabı Malzemeleri 1 kg ciğer 2-3 diş sarımsak Çok küçük bir soğan Az nane Karabiber 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça Arzuya göre az kekik Cartlak Kebabı Yapılışı Soğanı çok küçük doğrayıp bıcağın yanını kullanarak ezin veya rendeleyin, sarımsağı ezin ve tüm malzemeyi ete katıp karıştırın, ağzını kapatıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra şişlere saplayıp mangalda pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|