Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, yemek, yılbaşı

Yılbaşı Yemek Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Yemek Tarifleri



yılbaşı yemekleri
yılbaşı gecesi yemekleri




yılbaşı sofrası yemek tarifleri


kremalı tavuk çorbası


malzemeler

1 adet tavuk göğsü

1 fincan yoğurt

1,5 fincan un

1 yumurtanın sarısı

2 diş sarımsak

1 adet tavuk bulyon

sirke

kırmızı toz biber ve tereyağ



yapılışı


Tavuğu bir tencerede haşlıyoruzHaşlarken içine 1 tane tavuk bulyon atıyorum benÇünkü tavuğun göğüs kısmı yağsız olduğu için çok lezzetli olmuyor suyuSonra haşlanan tavuk etini çıkarıp küp küp doğruyoruzTekrar haşladığımız suyun içerisine atıyoruzBaşka bir kapta terbiyesini yepıyoruzUn,yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpıyoruzTencerenin altını tekrar yakıpHazırladığımız terbiyeyiTavuk suyuyla ılıtıp çorbaya karıştırarak döküyoruzKaynayana kadar karıştırıyoruzSonra üzerine kırmızıbiberli yağını döküyoruzYerken sarımsak ve sirke ilave ediyoruzHarika bir lezzet emin olunKesinlikle denemenizi tavsiye ederim


Yılbaşı Hindisi



malzemeler

1 adet hindi

10 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates

4 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:

2 su bardağı pirinç

2 doluca yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 kuru soğan

200 gram kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı et suyu

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz



Yemeğin Tarifi

Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın

İçine 2 limon suyunu ilave edin

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin

Sosun arta kalanını saklayın

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin

NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz

Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun




piyaz

250 gr Kuru Fasulye

1 Su Bardağı Sirke

1 Adet İri Soğan

1 Demet Maydanoz

Sos İçin

Tuz , Beyazbiber

2 Çorba Kaşığı Sirke

6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Süslemek İçin

2 Orta Boy Domates

2 Katı Haşlanmış Yumurta



Yemeğin Tarifi

1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Pişme suyunda ılınmaya bırakın Süzdürüp çukur bir kaba alın Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın





somonlu ıspanak rulolar

2 paket dondurulmuş ıspanak,

30 gram yağ,

1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan

1 yemek kaşığı dereotu

Karabiber

6 yumurta

1 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı limon suyu

1/4 bardak parmesan peyniri



Doldurmak için:

1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,

1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,

1 yemek kaşığı limon suyu

250 gram krem peynir

250 gram somon füme



Yemeğin Tarifi

Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın Tereyağını tencerede eritin Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin Ispanağı ekleyin Karabiberle tatlandırıp ateşten alın Yumurtaları çırpın Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın Sertleşinceye kadar firında tutun

Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın

Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin Servis yaparken, 2 cm eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz






yeşil salata

100 gr Semizotu

1 Kıvırcık Marul

1 Kırmızı Soğan

100 gr Kurutulmuş Domates (hazır ürün)

50 gr Dana Jambon

100 gr Mantar

5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Tuz, Karabiber

1 Çorba Kaşığı Kekik

6 Çorba Kaşığı Sirke



Yemeğin Tarifi

Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın Marulu yıkayıp ayıklayıin ve büyük parçalar halinde doğrayın

Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin

Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın Domates ve jambonu küçük küpler halinde doğrayın Mantarları ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın

Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun mantarı ekleyip kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın Tavaya domatesi ekleyip kısa süre daha kavurun Tavadaki karışımı bir kaseye alıp kalan yağ, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın Kasenin üzerini kapatarak buzdolabında bekletin

Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın

Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin

Öneri: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz Karalahana, turp ve salatalık gibi malzemeler salatanıza lezzet katar Ayrıca bir iki diş sarmısak salatanıza değişik bir tat verir



Yılbaşı keki


malzemeleri

50 gr kakao

240 ml kaynar su

175 gr un

2 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

1 paket vanilya

113 gr tereyağı

200 gr toz şeker

2 yumurta



üzeri için

Hindistan cevizi



Yılbaşı keki:


Kakao ile kaynar suyu iyice karıştırıp soğuması için kenarda bekletin Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyerek harmanlayın


Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın Vanilya ve un karışımını ilave edip çırpın Son olarak kakao karışımını ekleyerek karıştırın


Karışımı yıldız şekilli kek kalıbına aktarıp 190 dereceye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın Keki kalıptan çıkartıp üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin ve süsleyerek servis yapın

Yılbaşı keki artık hazır, afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.