![]() |
Yuvalama Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yuvalama Nasıl YapılırYuvalama Tarifi Yuvalama nasıl yapılır 1) Eti kuşbaşı doğradıktan sonra yağın yarısıyla 1 tencerede ateşe katınız ![]() ![]() ![]() 2) Pirinci yıkayıp bir bez ile kuruladıktan sonra, havanda azar azar döverek toz şeker ya da ince bulgur iriliğinde kıyın ![]() ![]() ![]() 3) Köftelerin üstüne beş-altı kepçe kaynar su gezdirip, ateşe koyarak beş dk haşlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Sofraya alırken yoğurda bir yumurta kırıp tel ile güzelce ezdikten sonra kaynamakta olan yuvarlamaya ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Hatırlatma : Yuvarlama yemeği, Gaziantep bölgesinde Bayram, düğün gibi özel günlerde hemen hemen her evde yapılan bir yemektir ve nakışlı pilâv dedikleri şehriyeli pilâvla beraber tüketilir ![]() Attached Images |
![]() |
![]() |
|