![]() |
Pratik Beyti Kebabı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Beyti Kebabı Nasıl YapılırEv Yapımı Beyti Kebabı Tarifi Pratik Beyti Kebabı nasıl yapılır Malzemeler Hamurun Malzemesi: bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı rsu bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için 1 su bardağı ılık su yarım su bardağından 1 parmak fazla süt 1 paket yaş maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 300 gr tel peynir veya taze kaşar Köftenin Malzemesi: yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir Sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Beyti Kebabı Yapılışı Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim ![]() ![]() ![]() ![]() Attached Thumbnails |
![]() |
![]() |
|