Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Oturtma Nasıl YapılırPatlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma nasıl yapılır Malzemeler 200 gr kıyma 4 büyük patlıcan(4-5 cm kalınlıkla dilimlenmiş) 1 çay bardağı ayçiçek yağı (patlıcanı kızartmak için) 1 soğan (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı Sana 4 domates(dilimlenmiş) 4 adet yeşil biber(halka halka doğranmış) Tuz,karabiber 1 su bardağı su Patlıcan Oturtma Yapılışı Bir tencereye Sana ve soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine kıyma,tuz, karabiber ilave edin Hepsini birlikte yine kavurun![]() 2 Domatesleri ilave edin,sularını çekinceye kadar pişirin![]() 3 Patlıcanları tavada,hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartın Yağını süzerek düz bir tencereye alın![]() 4 Kıymayı patlıcanların üzerine döşeyin Üzerlerine domatesleri koyun Aralarınayeşil biber serpin Patlıcanların üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmaması için suyu tencerenin kenarından verin![]() 5 Orta hararetteki ateşte 20 dakika pişirin![]() •Patlıcanların acılarının gitmesi için,limonlu veya sirkeli suda yarım saat bekletin ![]() •Patlıcanları iyice kurulayıp,öyle kızartın ![]() •Patlıcanların hafif olması için,fırında pişirebilirsiniz ![]() Attached Thumbnails |
|
|
|