![]() |
Kolay Kahvaltılıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay KahvaltılıklarKolay Kahvaltılık Tarifleri Paçanga Böreği Malzemeler: 2 adet yufka 100-150 gr pastırma (doğranmış) 1 su bardağı kaşar rendesi 1 adet domates Yapılışı: Yufkalar üst üste serilir ve 8’e bölünür ![]() ![]() Domatesleri de 16 dilime kesin ![]() Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Ve katlayın Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ![]() Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Kızarmış Kaşarlı Patates Bir adet büyük veya iki adet orta boy patatesin kabuklarını soyup irice rendeleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri ister omlet yapar gibi bütün daire şeklinde, isterseniz porsiyonlar halinde (mücver gibi) tavaya koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() DÜĞÜM POĞAÇA Malzemeler : 1 paket yaş maya 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine) Çörek otu ve susam İsteğinize göre, peynir, patates, kıymalı iç yapabilirsiniz ![]() Yapılışı : Sütü sıcak olmayacak şekilde ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun üzerini örtün ve 10 dakika bekletin ![]() Bu arada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz ![]() Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın ![]() ![]() İlk yaptığınız yuvarlaktan başlayarak, bu bezeleri, düz bir zeminde oval bir şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur oldukça yağlı olduğundan, fırın tepsisini yağlamadan, düğüm altta kalacak şekilde, poğaça hamurlarını aralıklı olarak dizin ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalanması için bekletin ![]() Daha sonra fırının ısısını 180 derece getirip hamurların üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Patatesli Omlet Patatesleri (3 tane haşlanmış) püre haline getirin ![]() ![]() ![]() Pişen kereplerin üzerlerine tereyağı sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|