Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvaltılıklar, kolay

Kolay Kahvaltılıklar

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Kahvaltılıklar



Kolay Kahvaltılık Tarifleri



Paçanga Böreği


Malzemeler:


2 adet yufka

100-150 gr pastırma (doğranmış)

1 su bardağı kaşar rendesi

1 adet domates




Yapılışı:


Yufkalar üst üste serilir ve 8’e bölünür Toplamda 16 adet parça olur

Domatesleri de 16 dilime kesin (önce 2 ye sonra 8 e)

Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Ve katlayın

Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın

Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın Sıcak olarak servis yapın


Afiyet olsun




Kızarmış Kaşarlı Patates


Bir adet büyük veya iki adet orta boy patatesin kabuklarını soyup irice rendeleyelim Patatesleri tencerede kaynayan tuzlu suya atalım ve bir kaç dakika bekletelim Sonra patatesleri süzgece alıp süzdürelim ardından da kağıt havlu ile suyunu iyice alalım Tavaya iki kaşık yağ koyup kızdıralım




Patatesleri ister omlet yapar gibi bütün daire şeklinde, isterseniz porsiyonlar halinde (mücver gibi) tavaya koyalım Her iki yüzüde iyice kızarsın Tavadan almadan üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tavanın altını kapatalım Küçük bir not isterseniz patatesleri çiğden haşlamadan da yapabilirsiniz ama kızartmadan önce patateslerin yine kağıt havlu ile suyunu iyice almayı ihmal etmeyin




DÜĞÜM POĞAÇA


Malzemeler :

1 paket yaş maya

2 su bardağı süt

1,5 su bardağı sıvı yağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)

Çörek otu ve susam


İsteğinize göre, peynir, patates, kıymalı iç yapabilirsiniz




Yapılışı :

Sütü sıcak olmayacak şekilde ısıtın Hamur kabınıza bu ısıtığınız sütü boşaltın ve içinde mayayı eritin Üzerine, sıvıyağ, yumurta akı ve tuzunu ilave ederek karıştırın Sonra da, unu azar azar ilave edin Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun

Hamurun üzerini örtün ve 10 dakika bekletin

Bu arada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz

Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın Bu yaptığınız bezeler, kabuk bağlamasın diye üzerini bez ile örtün

İlk yaptığınız yuvarlaktan başlayarak, bu bezeleri, düz bir zeminde oval bir şekilde açın Uzun kenarına içi malzemesini koyun ve rulo yapın Bir karıştan uzun bu ruloya düğün atın Bütün bezeleri, bu şekilde hazırlayın

Hamur oldukça yağlı olduğundan, fırın tepsisini yağlamadan, düğüm altta kalacak şekilde, poğaça hamurlarını aralıklı olarak dizin

Üzerine yumurta sarısı sürün Çörekotu veya susam serpin

Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalanması için bekletin

Daha sonra fırının ısısını 180 derece getirip hamurların üzeri kızarana kadar pişirin





Patatesli Omlet


Patatesleri (3 tane haşlanmış) püre haline getirin Sütü(1 su b), yumurtayı(4 yumurta), sıvıyağı(yarım çay b) ve unu(1 su bardağı elenmiş) patates püresiyle karıştırın Karışımı krep tavalarına kepçeyle paylaştırın ve çevirerek pişirin




Pişen kereplerin üzerlerine tereyağı sürün Aralarına dilimlenmiş domates, rendelenmiş kaşar, zeytin ve fesleğen yapraklarını dizin üzerine artan kaşarı da serpin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.