Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, tarif, tava

Hamsi Tava Tarif

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tava Tarif




Hamsi Tava-1

(4 Kişilik)

Malzeme:

800 gr-1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kızartma yağı

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin Tavada yağı iyice kızdırın Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın Sıcak servis yapın

Notlar:

-Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin

-Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir Bu yalnız görüntü içindir Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz

-Yağın kızgın olmasına dikkat edin

-Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur


Hamsi Tava-2

(4 Kişilik)

Malzeme:

800 gr-1 kg iri hamsi
Mısır unu
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin Tavada yağı iyice kızdırın Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın Sıcak servis yapın

Notlar:

-Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur

-Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur

-Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.