![]() |
Hamsi Tava Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tava Tarif![]() Hamsi Tava-1 (4 Kişilik) Malzeme: 800 gr-1 kg iri hamsi Un Tuz Kızartma yağı Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Notlar: -Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin ![]() -Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir ![]() ![]() ![]() -Yağın kızgın olmasına dikkat edin ![]() -Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın ![]() ![]() Hamsi Tava-2 ![]() (4 Kişilik) Malzeme: 800 gr-1 kg iri hamsi Mısır unu Tuz Zeytinyağı Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Notlar: -Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir ![]() ![]() -Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur ![]() -Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|