Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavun, kelek, turşusu, yapılır

Kelek Kavun Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelek Kavun Turşusu Nasıl Yapılır



Kelek Turşusu Tarifi

Kelek Kavun Turşusu nasıl yapılır


Malzemeler

3 adet küçük boy kelek kavun

2 baş sarımsak,

1 adet limon,

yarım demet maydanoz,

1 kahve fincanı sirke,

1 çay kaşığı tozşeker,

yeterince tuz

su



Kelek Turşusu Yapılışı

Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.