![]() |
Osmanlı Usulü Akike Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Usulü Akike Nasıl YapılırAkike Tarifi, Osmanlı Usulü Akike nasıl yapılır Malzemeler 1 kilo koyun eti (but tarafından), 1 kilo yoğurt, 1/2 litre su, 200 gram kuyruk yağı, 1 kaşık tuz, 3 gram tarçın, 3 gram kişniş, 3 gram kimyon, 3 gram karabiber, 3 gram damla sakızı ![]() Akike Yapılışı Dağlıç kuyruğunu makineden geçirip bir toprak çömleğe veya güvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() Güveçte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı ![]() ![]() Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdu porselen bir kâsede çırparak bulamaç durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi için ateşin çok hafif olması gereklidir) ![]() Yağ, yoğurdun üstüne çıkınca güveci ateşten indirip yemeğin hafifçe ılımasını beklemeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|