![]() |
Talaş Kebabı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Talaş Kebabı Nasıl YapılırTalaş kebabı tarifi Talaş kebabı nasıl yapılır Talaş kebabı ![]() Malzemeler - Dört su bardağı kadar un - Beş kaşık yağ - Bir fincan sıvıyağ - Yarım su bardağı su - Yeteri kadar tuz İçi için malzemeler- Yarım kilogram kırmızı et - İki büyük kuru soğan - Bir kaşık katı yağ - Bir büyük domates - Bir yemek kaşığı salça - Bir bardak su - Bir adet yumurtanın sarısı - Birkaç dal maydanoz - Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Yapılışı 1- Etleri küçük küçük doğrayarak bir tencereye koyalım ![]() ![]() 2- Etler suyunu çektiğinde üstüne doğradığımız domatesle salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavuralım ![]() ![]() 3- Etler piştiğinde kapağı açıp, etlerin suyunu çekmesini sağlayalım ![]() ![]() ![]() 4- Ayrı bir yerde elediğimiz unu, tuz ve bir kaşık yağ ilave ederek, ılık suyla hamur haline getirelim ![]() ![]() 5- Hamur bekledikten sonra 6 eşit parçaya bölelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|