![]() |
Roma Usulü Enginar Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Roma Usulü Enginar Nasıl YapılırRoma Usulü Enginar Tarifi Roma Usulü Enginar nasıl yapılır Malzemeler 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası) 1 (cup) su bardağı zeytinyağı İç Malzemesi : 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım) 6 yemek kaşığı zeytinyağı Taze öğütülmüş karabiber 1 ![]() Roma Usulü Enginar Hazırlanışı Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın ![]() ![]() ![]() ![]() Kararmaması için limonla ovalayın ![]() ![]() İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun ![]() Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin ![]() ![]() Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin ![]() Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir ![]() ![]() Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın ![]() Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|