Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izmir, kebabı, kebabıizmir, tarifi

İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Kebabı-İzmir Kebabı Tarifi



İzmir kebabı



GEREKLİ MALZEME


Yarım kilo kıyma

1 büyük soğan

2 dilim bayat ekmek

1 yumurta2 kaşık yağ

2 büyük domates

Yarım kaşık salça

2 bardak su

1 küçük demet kıyılmış maydanoz

Yeterince tuz, karabiber




YAPILIŞI


1 Koyun etinin but ve kaburga döşünden kemiksiz olarak torik balığının tirfilleri gibi tirfiller çıkarıp ve üzerindeki ince derilerini traş edip, soğan suyu, tuz ve pek az zeytinyağı ile iyice bulayıp bir gece bekletilir


2 Et, bir yağlı bir yağsız fırıldaklı şişe geçirilir Rüzgâr tutmayan bir yerde yan tarafta kebapları pişirecek şekilde uzunlamasına yakılmış kömürle çevire çevire pişirilir Alt kısmına da bir kap koyarak akan yağları orada toplanır Zaman zaman bu yağlardan dönen kebap üzerine sürülür Etin üst kısmı pişince çevire çevire pişen kısımları keskin bir bıçakla alınır, servis tabağına koyarak yanında garnitür ile servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.