Karışık Dolma Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Dolma Nasıl YapılırKarışık Dolma Tarifi Karışık Dolma nasıl yapılır Malzemeler 3 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 6 adet dolmalık biber 3 adet dolmalık kırmızıbiber 2 adet domates (kapak için) 250–300 gr dana kıyma1 su bardağı dolmalık pirinç 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet domatesin rendesi yarım demet maydanoz (isteğe göre) 2 adet orta boy kuru 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su tuz, karabiber kırmızı biber, kuru nane Kıymalı harcın hazırlanması: Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık su içinde yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve iyice süzün, domatesleri rendeleyin ![]() Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağın, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın Harcınızın sulu olmasına dikkat edin![]() Dolma Yapımı: Bir yemek kaşığı yardımı ile sebzelerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Sebzelerin üst kısımlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde doldurun (çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak) ![]() Doldurulmuş sebzeleri geniz ve çok derin olmayan tencereye dik ve sıkıca yerleştirin ![]() 2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritin ve dolmaların üzerine dökün, Sıvıyağ ekleyerek dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Dolmalar çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir |
|
|
|