![]() |
Maklube Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube Nasıl YapılırMaklube Tarifi Maklube Nasıl Yapılır Çok değişik bir yemek tarifi ile sizi başbaşa bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 250 gr ![]() 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 su bardağı pirinç 3 adet orta boy patates Bezelye ve havuç konservesi 2 su bardağından biraz fazla sıcak su 3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber, pulbiber İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik Maklube Yapılışı Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın ![]() Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin ![]() Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin ![]() 1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk ![]() ![]() Patatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve sıvıyağda hafif kızartın ![]() Tencerenizin dibini yağladıktan sonra Patateslerinizin bir kısmını yerleştirinin Tercihen dibine eti yerleştirmeden önce küçük küçük doğradığım patateslerin bir kısmını yerleştirebilirsiniz ![]() ![]() Patateslerinizin üzerine kavurmuş olduğunuz etinizi yerleştirin Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin ![]() 3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun ![]() Pirinçlerin üzerine bezelye ve havuç konservenizi ilave edip karıştırın Tekrar etlerinizin geri kalan kısmını tencerinize pirinçlerin üzerine yerleştirin daha sonra geriye kalan patateslerinizi dizin ![]() Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün ![]() ![]() Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin ![]() ![]() Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin ![]() ![]() Attached Thumbnails |
![]() |
![]() |
|