Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abant, kebabı, yapılır

Abant Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Nasıl Yapılır



Abant Kebabı Tarifi

Abant Kebabı nasıl yapılır


Bolu'lu ustaların vazgeçilmez yemeklerinden birinin tarifini sizlere aktaracağım dostlar Bir kere yapın hoşunuza giderse müptelası olacaksınız


Malzemeler


600 gr kuzu but eti,

4 adet patlıcan,

40 gr tere yağı,

1 adet kuru soğan,

4 gr toz karabiber,

50 gr mantar,

4 gr tuz,

Yarım bağ maydanoz,

2 adet domates,

25 gr domates salçası,

4 adet yeşil biber,

40 gr kaşar peyniri,

200 gr süzme yoğurt,

1 adet salatalık,

Yarım bağ dereotu


Abant Kebabı Yapılışı


Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur Ortaları karnı yarık gibi açılır Hazırlanan sote içine doldurulur Üzerine rende kaşar peyniri konur Fırında 175 o 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur Cacıkla servis ediniz


Afiyet olsun dostlar










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.