![]() |
Testi Kebabı Burdur Yöresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testi Kebabı Burdur YöresiTesti kebabı burdur yöresi Testi kebabı (Burdur yöresi) ![]() Malzemeler - Bir buçuk kilogram kadar orta yağlı koyun eti - 30-40 tane ceviz iriliğinde soğan - İki kaşık kadar yağ - Bir tatlı kaşığı salça - İki iri domates - Tuz, kimyon ve karabiber Yapılışı 1- Burdur yöresinin ünlü testi kebabını yapmak için öncelikle etinizi kuşbaşı doğrayın, yıkayıp güzelce süzün ![]() 2- Yemeğimiz çömlekte yapılıyor ![]() ![]() ![]() 3- Testi kebabı en iyi mangalda olur ![]() ![]() 4- Kömürün közlerinin, çösleğin etrafında kaba değmesine özen gösterin ![]() ![]() 5- Etler suyunu çekip kavrulmaya başladığında üzerine ayıkladığınız soğanları, salçayı, doğradığınız domatesi ve tuzunu ekleyin ![]() ![]() 6- Testinin ağzını bir bez ile bağlayıp, etrafını hamurla sıvayın ve yeniden ateşe koyun ![]() 7- Testi kebabını yine mangalın tam ortasına oturtarak yaklaşık bir saat daha, ara sıra silkeleyerek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() 8- Testi kebabı otun közüyle de yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|