![]() |
Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyinli Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır![]() Malzemeler:
Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın ![]() ![]() ![]() Tenceredeki domatesli etlere sıvıyağ, tuz ve ılık su koyarak iki saat kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek patlıcan sarılı etlerin üzerine koyun, bunların da üzerine domates dilimleri oturtun ve tepsiye etlerin pişirildiği salçayı dökerek, kapağını kapatıp yarım saat hafif ateşte pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|