Erik Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Turşusu TarifiErik Turşusu nasıl yapılır Eriğinde turşusu olurmuymuş demeyin sevgili harbiciler oluyor işte ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşitli sebze ve meyvelerin turşusu olur da erik turşusu olmaz mı? İşte damak tadınıza yeni lezzetler eklemek için erik turşusu tarifi Malzemeleri 1 Kilo yeşil erik Yarım kilo sivri biber 1 Su bardağı üzüm sirkesi 7 Diş sarımsak 3 Yemek kaşığı tuz 1 Yemek kaşığı pul biber Su Erik Turşusu Yapılışı Erikleri ve sivri biberleri iyice yıkayın ![]() Orta büyüklükteki bir kavanozun alt sırasına sivri biberleri üstüne erikleri sıkıca yerleştirin ![]() Sarımsakları soyup kavanoza ilave edin ![]() Derin bir kasede su, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın ![]() Kavanozun üzerine çıkacak kadar hazırladığınız sosu dökün ![]() Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip mutfak tezgahında 1 saat bekletin ![]() Püf Noktası Turşunun hemen olmasını istiyorsanız mümkün olduğu kadar ılık ortamda bekletin |
|
|
|