08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi
ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ
Malzemeler:
2 adet kereviz
2 adet ayva
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Soğan ince kıyılır Yarım çay bardağı tencereye zeytinyağı konur, ısınınca soğan eklenir, sararana kadar kavrulur Üzerine soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış ayva katılır 5 dakika sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç eklenir Kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirilir Kerevizler soyulur, bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde dilimlenir Üzerine limon suyu sürülür Kerevizler geniş tabanlı bir tencereye dizilir, 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir Orta ateşte, kapaklı olarak kervizler yarım pişirilir Daha sonra kereviz dilimlerinin ortalarına ayvalı karışım paylaştırılır Üzerine şeker ve tuz serpilir Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir Ateşten alınır, üzerine kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur
ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ
Ayşe Tüter
4 adet ayva
1 adet soğan
2 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 limon suyu
Dereotu
Ayvaları ortadan ikiye bölün Çekirdek yataklarını çıkaran, kabuklarını soyun ve bir tencereye dizin Üzerine yağın yarısını koyun ve limonun yarısını sıkın Ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Soğutun ve servis tabağına alın Diğer tencerede soğanı, kalan yağla soteleyin Küp doğranmış kerevizi ve havucu ilave edin Tuzu şekeri, kalan limon suyunu ekleyin Hiç su koymadan kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Soğutun ve ayvaların ortasına doldurun Üzerine dereotu koyun, sızma zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Servis yapın
|
|
|