Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl YapılırPastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Pastırmalı Kuru fasulye nasıl yapılır Bu leziz yemeği sizlerle paylaşıyorum ah keşke olsa da yesek yanında soğan, vurup cücüğünü yiyeceksin bu yemekle of of of Malzemeler 2 su bardağı kurufasulye 2 soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 sivribiber 2 yemek kaşığı domates salçası 4-5 domates kaynar su tuz 5-10 dilim pastırma Pastırmalı Kuru Fasulye Yapılışı 1Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 6-7 saat bekletin Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin) 2Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun İrice doğranmış biberleri katın Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin 3Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz) 4Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin Attached Images |
|