![]() |
Evde Aşure Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Aşure YapımıEv yapımı aşure tarifimiz Ev yapımı aşurenin Malzemeleri: 2 ![]() 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı sarı kuru üzüm, 2 paket kuş üzümü, 1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir, 4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir) 3 ![]() 1 paket vanilya ![]() Aşuremizi Süslemek için: Fındık, Toz tarçın, Ceviz içi, nar taneleri ![]() Ev yapımı aşurenin Yapılışı: Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ılık suyla ıslatın ![]() Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp düdüklü tencerede 45 dakika pişirin ![]() Fasulye ve nohutu da süzüp ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın, (düdüklüde 15-20 dakika kadar) pişince suyunu süzün ![]() Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve üzümleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırın ![]() ![]() Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|