![]() |
Yeşil Zeytin Salamurası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Zeytin Salamurası TarifiYeşil Zaytin Salamurası nasıl Yapılır Yeşil zeytin salamurasının saklanmasını yapımında kullanılan tuzlu suyla salamuranın ihtimarı sırasında oluşan süt asidi sağlar ![]() ![]() ![]() Yeşil zeytinin toplanması taşınması ve ayırılması: Zeytinler normal büyüklüklerini alıp da renkleri koyu yeşilden açık yeşile dönünce toplanma çağları gelmiş demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salamurası yapılmak üzere ayırılmış olan zeytinlerin önce acılığını gidermek gerekir ![]() a - Kırarak veya çizerek suda tatlandırma: Yeşil zeytinler taşla kırılır veya jiletle üç dört yerinden ve uzunlamasına çekirdeğe kadar çizildikten sonra kireci az temiz suya konur ![]() ![]() ![]() ![]() b — Su içinde tatlandırma: Taneler doğrudan doğruya suyun içine konur ![]() ![]() c — Sudkostikle tatlandırma: Zeytinleri en çabuk tatlandırma usulüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yenilecek zeytinler limon ve zeytinyağıyla terbiye edilirse çok daha lezzetli olurlar ![]() |
![]() |
![]() |
|