Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanağı, patates, tarifi

Patates Çanağı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Çanağı Tarifi




Malzemeler
6 iri patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Sıvı Yağ
İçi için:
200 gr mantar
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase sarmısaklı yoğurt
Tuz
Yapılışı
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur Ezilip püre ya­pılır Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır Ve demlenmeye bırakılır Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir Patates çanakların içine pay edilir Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.