Patates Çanağı Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çanağı TarifiMalzemeler 6 iri patates 1 çay bardağı ince bulgur 1/2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz Tuz Kırmızı pul biber Karabiber Sıvı Yağ İçi için: 200 gr mantar 200 gr kıyma 1 kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 kase sarmısaklı yoğurt Tuz Yapılışı Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur Ezilip püre yapılır Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır Ve demlenmeye bırakılır Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir Patates çanakların içine pay edilir Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür |
|