Turşu Tarifi Oktay Usta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Tarifi Oktay UstaTurşu nasıl yapılır Turşu Tarif Turşu tutkunları ve müptelaları için kolay yoldan turşu yapmanın püf noktalarını sizlere madde madde güzelce analatacağım ![]() Malzemeler 1 kilo dolmalık kırmızı biber, yarım kilo havuç, bir baş sarımsak, tuz, sirke, zeytinyağı, maydanoz, 1-1,5 bardak su Turşu Hazırlanışı Biberleri yıkayıp sap kısmına baş parmağınızla bastırarak çekirdeklerini çıkarın ![]() Havuçları rendeleyin üzerine hafif tuz ekin ![]() Biberlerin içini rendelediğiniz havuçlarla doldurup tepsiye sıralayın Tepsiye 1-1,5 bardak su koyun,200 derece fırında 15-20 dakika pişirin (biberler hafif yumuşayacak)Biberleri sıcak sıcak kavanoza koyun, aralarına sarımsak ve maydanoz koyun Üzerine zeytinyağı, sirke ve tuz ilave edin![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin İki hafta sonra yiyebilirsinizNot: tuz, sirke ve zeytinyağını göz kararı koydum o yüzden ölçü vermedim (biberlerin kendi suyu da çıkıyor üzerini sirke ve yağ ile tamamlayın, sirke tadını çok sevmeyenler sirke miktarını azaltıp tepsideki kendi suyundan koyabilirler![]() Yarım kiloluk cam kavanozlara 7-8 biber alıyor ![]() Attached Images |
|
|
|