Ramazan Tatlısı Tarifleri? |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Tarifleri?Ramazan Tatlıları FINDIKLI ŞEKERPARE TATLISI Malzemeler: 200 gr margarin 4 adet yumurta(1 yumurtanın sarısı üstüne sürülecek) 1 su bardağı rondoda çekilmiş fındık için 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker Şerbeti için: 5 su bardağı şeker 5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Hazırlanışı: Şerbetin için kullanılacak tüm malzemeleri tencereye alın tüm şeker eriyene kadar hızlı ateşte karıştırarak pişirinŞerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyun ekleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakınOda sıcaklığındaki margarini,kabartma tozunu, toz şekeri,3 yumurtanın tamamını,1 yumurtanın akın, fındık içini,vanilya ve unu yoğurma kabına alınKulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunKıvama gelen hamuru kendini toplaması için 5-10 dakika dinlendirin Cevizden daha büyük parçalar kopartarak şekil verin ve fırın tepsisine dizinÜzerilerine yumurta sürerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirinFırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin Şerbetini çekince servis yapın Afiyet olsun VİŞNELİ İRMİK TATLISI Vişneli İrmik Tatlısı İçin Malzemeler : 4 su b süt 1 su b irmik 15 su b tozşeker 1 su b krema 1 p vanilya 1 kase vişne Vişneli İrmik Tatlısı Hazırlanışı : Tencereye 4 su bardağı sütü alın Üzerine 1 su bardağı irmik,15 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ilave edip pişirin Krema koyulaşınca şekersiz kremayı ekleyip bir taşım kaynatın Kaselere vişneleri paylaştırın Üzerine irmikli muhallebiyi döküp bir gece buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirerek servis edin GÜLLAÇ TARİFİ Güllaç İçin Malzemeler: 2 Bardak toz şeker 6 Yaprak güllaç 6 Bardak süt 1 Bardak ceviziçi 1 Çay kaşığı vanilya Gülsuyu Nar taneleri Güllacın Hazırlanışı: Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin Tekrar ikinci, üçüncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın 3′üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin Güllaçların üstünü nar taneleri süsleyerek servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun FISTIKLI HURMA TATLISI Fıstıklı Hurma Tatlısı İçin Malzemeler: 1 paket margarin 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 4 çay kaşığı karbonat 1 limonun suyu 800+800 gr un Şurup malzemesi : 12 su bardağı şeker 9 su bardağı su Üzerini Süslemek İçin: Yarım çay bardağı tatlılık öğütülmüş fıstık Fıstıklı Hurma Tatlısının Hazırlanışı Margarini eritip, çırpın Bir yumurta sarısını yağa katın Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin Ceviz büyüklüğündeki oval parçaları tepsiye dizip üzerlerine çatalla bastırıp şekil verin Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin Hazırladoğınız ılık şurubu üzerine dökünÜzerlerini fıstıkla süsleyip servise sunun Afiyet olsun |
|