08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Tarifleri?
Ramazan Tatlıları
FINDIKLI ŞEKERPARE TATLISI
Malzemeler:
200 gr margarin
4 adet yumurta(1 yumurtanın sarısı üstüne sürülecek)
1 su bardağı rondoda çekilmiş fındık için
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbetin için kullanılacak tüm malzemeleri tencereye alın tüm şeker eriyene kadar hızlı ateşte karıştırarak pişirin Şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyun ekleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın Oda sıcaklığındaki margarini,kabartma tozunu, toz şekeri,3 yumurtanın tamamını,1 yumurtanın akın, fındık içini,vanilya ve unu yoğurma kabına alın Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun Kıvama gelen hamuru kendini toplaması için 5-10 dakika dinlendirin Cevizden daha büyük parçalar kopartarak şekil verin ve fırın tepsisine dizin Üzerilerine yumurta sürerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirin Fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin Şerbetini çekince servis yapın
Afiyet olsun  
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Vişneli İrmik Tatlısı İçin Malzemeler :
4 su b süt
1 su b irmik
1 5 su b tozşeker
1 su b krema
1 p vanilya
1 kase vişne
Vişneli İrmik Tatlısı Hazırlanışı :
Tencereye 4 su bardağı sütü alın Üzerine 1 su bardağı irmik,1 5 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ilave edip pişirin Krema koyulaşınca şekersiz kremayı ekleyip bir taşım kaynatın
Kaselere vişneleri paylaştırın Üzerine irmikli muhallebiyi döküp bir gece buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirerek servis edin

GÜLLAÇ TARİFİ
Güllaç İçin Malzemeler:
2 Bardak toz şeker
6 Yaprak güllaç
6 Bardak süt
1 Bardak ceviziçi
1 Çay kaşığı vanilya
Gülsuyu
Nar taneleri
Güllacın Hazırlanışı:
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin Tekrar ikinci, üçüncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın 3′üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin Güllaçların üstünü nar taneleri süsleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun  

FISTIKLI HURMA TATLISI
Fıstıklı Hurma Tatlısı İçin Malzemeler:
1 paket margarin
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
4 çay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
800+800 gr un
Şurup malzemesi :
12 su bardağı şeker
9 su bardağı su
Üzerini Süslemek İçin:
Yarım çay bardağı tatlılık öğütülmüş fıstık
Fıstıklı Hurma Tatlısının Hazırlanışı
Margarini eritip, çırpın Bir yumurta sarısını yağa katın Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin Ceviz büyüklüğündeki oval parçaları tepsiye dizip üzerlerine çatalla bastırıp şekil verin Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin Hazırladoğınız ılık şurubu üzerine dökün Üzerlerini fıstıkla süsleyip servise sunun
Afiyet olsun  
|
|
|