Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Pelteli Panna Cotta TarifiPortakal Peltesi İçin: 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta 1/2 su bardağı şeker Panna Cotta İçin: 2 paket süt kreması (400 gr) 6 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı toz jelatin 1 paket vanilya 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta Portakal Pelteli Panna Cottanın Hazırlanışı: Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin Kaynamadan önce karışıma ilave edin Göz göz olana kadar pişirin Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın |
|