Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mango Ve Yoğurt Köpüğü TarifiMango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi Mango Ve Yoğurt Köpüğü Mango Ve Yoğurt Köpüğü Malzemeleri *1 portakal *2 büyük mango, dilimlenmiş *1 çay kaşığı toz jelatin *3 yemek kaşığı soğuk su *300 ml yoğurt *2-3 yemek kaşığı pudra şekeri *1 yumurta beyazı Mango ve Yoğurt Köpüğü Tarifi bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler durumunda kabuk parçaları kesin ufak keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın süzüp soğuk su altında tutun tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre durumuna getirin aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz jelatini ufak bir tava içerisindeki suya dökün 5 dakika kadar bekleyin jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üstüne dökün yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ilave edin tadına bakıp gerekirse bir miktar daha pudra şekeri koyun Köpüğü 4 tatlı kasesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin 2 saat içerisinde servis yapın |
|