Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, turşu, yapımı

Ev Yapımı Turşu Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Turşu Tarifi



Evde Turşu Nasıl Yapılır

Hanımlar turşu yapımı oldukca kolay gibi görünsede aslında incelik istiyen bir iştir tuzunu suyunu ayarlamak oldukca zordur bu konuda sizlere yardımcı olaiblmek adına ev Yapımı Tursu tarifi ve turşu yaparken dikkat etmeniz gereken inceliklere deyineceğizöncelikle turşu yapımında kullanacağınız kaplar Ev turşularında kullanılacak kapların seçimi önemlidir En sağlıklısı cam kavanozlardır bu çokönemli aklınız bir köşesinde mutlaka bulunsun



Turşuların tuzlu suyunun hazırlanış şekilleri şöyle

1-%5 tuzlu su yapmak için : 50 gr Yıknamış, temizlenmiş tuz tartılarak 1 litre suda eritilir Eğer tuzlu su miktarı bir litreden fazla olacaksa o zaman suyun her litresi için 50 gr Tuz hesap edilir

Eğer tuzu tartmak mümkün değil ise; o zaman % 5 lik tuzlu su pratik olarak şöyle yağılabilir : Suyun her litresi için tuzdan 3 yemek kaşığı dolusu ölçülerek alınır ve 1 litre suda eritilir

2-%6 lık tuzlu su yapmak için : Her bir litre için 60 gr tuz tartılarak eritilir Pratikte suyun her litresi için 3 yemek kaşığı ve 3 çay kaşığı dolusu hesap edilir

3-% 10 luk tuzlu su için : 1 litreye 100 gr tuz, pratikte 1 litre suya 6 yemek kaşığı dolusu tuz gereklidir

4-%12 lik tuzlu su için : 1 litre suda 120 gr tuz, pratikte 6 yemek kaşığı dolusu ve 6 çay kaşığı dolusu tuz kullanmak gereklidir

Hemen ev Yapımı bir turşu tarifi verelim örnek olarak

Salatalık Turşusu

Gerekli Malzemeler

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz

Salatalık Turşunun Yapılışı

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit kornişon'dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın
- Salatalıkları kavanoza dolduruntuzunu uzerine ilave edinSarımsaklarınıkavanoza yerleştirin Sirkeyi içine boşaltın Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edinMaydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edinKapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra tüketilmeye hazırdır bakarsınız zaten tadından ve renginden anlaşılır yenme zamanına gelip gelmediği










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.