![]() |
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Pilav Nasıl YapılırTavuklu Pilav Tarifi Tavuklu Pilav nasıl yapılır Malzemeler 1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but 1 Adet sogan 2 bardak pirinç 3 kaşık domats ve 3 kaşık biber salçası tuz, karabiber, pul biber Tavuk suyu, normal su Tavuklu Pilav Yapılışı Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin ![]() ![]() ![]() Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun ![]() ![]() İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün ![]() ![]() 3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin ![]() ![]() Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin ![]() Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
|