Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkülü, sultan, tarifi

Sultan Keşkülü Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Keşkülü Tarifi



Resimli Sultan Keşkülü Tarifi Resimli


Malzemeler


1 çay fincanı badem (kabuksuz)

1 çay fincanı şeker

1/4 çay fincanı pirinç unu

2 çay fincanı süt

1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz)




Hazırlanışı


1 fincan süt, şeker ve havanda dövülüp toz haline getirilmiş bademler bir tencerede orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar iyice karıştırılır Ateşten indirildikten sonra bademlerin şişmesi için 20 dakika kadar üstü kapalı bırakılır İnce bir kevgirle süzüldükten sonra yeniden tencereye konur, kalan sütle pirinç unu da ilâve edilerek karıştırılır Hafif ateşte 15 dakika karıştırılarak koyulaşıncaya kadar bırakılır Karışım, daha kalınca delikli bir kevgirden kaşıkla bastırılarak süzülür, kâselere aktarılır Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bırakılır İnce doğranmış antepfıstığı, badem ve nar taneleri ile üzeri süslenir, servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.