![]() |
Hazır Yufka Mantısı Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Yufka Mantısı TarifHazır yufka mantısı tarif Hazır Yufka mantısı Malzemeler 4 adet yufka 350gr ![]() 2 adet soğanın rendesi Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber Yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın ![]() Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın ![]() Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın ![]() Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın ![]() Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|