Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Sakızlı MuhallebiÇikolata Soslu Sakızlı Muhallebi çikolata soslu sütlü irmik tatlısı çikolata soslu sütlü tatlı çikolata soslu sütlü revani çikolata soslu sünger kek çikolata soslu kek tarifi çikolata soslu kek tarifi resimli çikolata soslu kek tarifi oktay usta çikolata soslu pasta 1 litre süt 125 gram tereyağı 3 cay bardağı un 2 cay bardağı su 3,5 cay bardağı seker 1 cay kasığı damla sakızı veya 1 paket vanilya Çikolatalı sosu için; 125 gram tereyağı 75 gram bitter çikolata 3 yumurta 2 yemek kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Derin bir tencere içerisinde yağı eritin, üzerine un ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun Daha sonra üzerine sütü, suyu, şekeri, dövülmüş damla sakızını ilave edin Muhallebi kıvamına gelinceye kadar, çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Pişen muhallebiyi ocaktan alın, 10 dakika mikserle yada çırpıcı ile çırpın Çırpma işlemi bittikten sonra şimdi muhallebiyi bir borcama dökün Çikolatalı sos için, yağı eritin, içine çikolatayı koyun ve ocaktan alın Biraz ılınınca içine kakaoyu, yumurtayı koyun ve çırpın Sosu muhallebinin üzerine dökün, soğuyunca buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin Özellikle hanımlar toplantısında, 3 çayında, gün toplarında, iftar davetlerinde, yada eşinizin tadı hafif bir tatlı çektiğinde ikram edebileceğiniz harika bir tatlı Afiyet olsun |
|