![]() |
Resimli Pratik Profiterol Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Pratik Profiterol TarifiPratik Profiterol Tarifi Profiterol Tarifi için Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gr margarin 3 adet yumurta Kreması için 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri İçin 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata Hazırlanışı Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek dökün ![]() ![]() Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün ![]() ![]() Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın ![]() ![]() ![]() Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin ![]() Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|