08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Misafir İkramları
Kolay Misafir İkramları
Limonlu kek
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
1/2 su bardağı sıvı ya?
1 adet limon
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur Limon suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır Dilerseniz limon yerine portakal da kullanabilirsiniz Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir Afiyet olsun…
KARNIYARIK BÖREĞİ
Malzemeler:
3 Yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
200 gr Peynir
1 Demet Maydanoz
2 Domates
6 Sivri biber
Yapılışı:
Öncelikle yufkaları 4’ er parçaya ayırın Her bir parçaya sıvı yağ sürün Üçgen parçanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın Üçgen parçayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam edin
Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini verin Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın Peynirle karıştırıp yufkanın içine doldurun Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile süsleyin Yumurtayı üzerine sürüp orta ısılı fırında 30-35 dk kızarıncaya kadar pişirin
KOLAY BÖREK
Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr sert hafif tuzlu beyaz peynir (isterseniz kıyılış maydonoz da ekleyebilirsiniz )
Yufkaları yağlamak için ayçiçek yağı
Üzeri için yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Yapılışı:
Bir yufkayı düz bir zemine alıp fırçayla her yerini yağlayın Çok yağlamayın sonra ağır oluyor Üzerine bir yufka daha serip tekrar yağlayın ve bıçakla 8 parçaya bölün (sigara böreği gibi) Her parçanın geniş kısmına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve kenarlarını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Kalan 2 yufka ile de aynı işlemleri tekrarlayın Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam ve çörekotu serpin ve 190 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri güzelce kızarana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin Sıcak yada soğuk servis yapılabilir
Kolay Alman Pastası
MALZEMELER
2 YUMURTA
3/4 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 ÇAY BARDAĞI UN
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI:
1 YUMURTA SARISI
50 GR MARGARİN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİ İÇİN)
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk daha çırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarı ile veya çırpma te-liyle karıştıralım Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim Tencereye unu, sütü, şekeri ve çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk çırpalım Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım
|
|
|