![]() |
Kaşarlı Pide Tarifi, İzmir Usulü Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı Pide Tarifi, İzmir Usulü Kaşarlı Pide Nasıl Yapılırİzmir usulü kaşarlı yumurtalı pide nasıl yapılır? Malzemeler 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 pk instant (kuru) mayaArzu edersenız acelesı olanlar ıcın yaş mayada kullanılabılır 1 tatlı kaşığı tuz 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri(bol kaşarlı daha bır nefıs oluyor) 4 adet çırpılmış yumurta 2 yemek kaşığı sıvıyağ (tepsiyi yağlamak için) Not: yaş maya kullandıysanız hazırlanan pıdeler bır saat tepsıde bekletılır kızgın fırına sonra sürülür Kaşarlı Pidenin yapılışı Yoğurma kabına unu eleyerek koyup, ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer hamurun bir tanesini farklı bir iç malzeme ile yapmak isterseniz kaşar peyniri ve yumurta malzemesini yarıya indirerek hazırlayabilirsiniz ![]() Diğer hamurun üzeri için için ; 3 yemek kaşığı kıyma 2 adet doğranmış domates 1 adet küçük boy soğan 6 adet iri boy dilimlenmiş mantar 1 çay kaşığı karabiber bir tutam tuz 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tavaya yağı koyup, soğan ile mantarı ekleyerek mantarın saldığı suyu çektirip kıymayı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|