Milföylü Çıtır Börek Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Çıtır Börek TarifiMilföylü Çıtır Börekler nasıl yapılır Malzemeler 2 yufka Kızartmak için sıvı yağ 16 adet kürdan 250 gram yağsız kıyma 5 orta boy haşlanmış patates 2 orta boy soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Milföylü Çıtır Börekler Yapılışı Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı ve kıymayı birlikte 3-5 dakika kavuralım Ateşten alıp tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış ve rendelenmiş patatesi ilave edip karıştıralım Bir yufkayı serip sigara böreği keser gibi sekiz üçgen parçaya keselimGeniş kenarlarına kıymalı içi paylaştırıp rulo yaparak kendi etraflarında döndürüp yuvarlak bir şekil verelim Yufkaların açıkta kalan uçlarını kürdan batırarak sabitleyelimBütün yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayıp bol yağda harlı ateşte arkalarını kızartıp kağıt havlu üzerine alalım |
|